JP Clean Servis poskytuje veškeré úklidové služby, výškové čištění, ale také čištění koberců a čalounění

Dnes je 27.07.2024, 16:14, svátek slaví Věroslav

Úklidy chodeb panelových domů. Potřebná služba nebo vyhozené peníze?

Úklid společných prostor v bytových  domech  je dnes hojně využívanou službou, kterou  nabízí již většina úklidových firem svým zákazníkům, kterými jsou v tomto případě bytová družstva, společenství vlastníků jednotek SVJ či fyzické osoby vlastnící bytové domy. Úklidových firem je nepřeberné množství, jak tedy vybrat tu vhodnou pro váš dům a kolik tato služba reálně stojí peněz?.. Toto všechno jsem se rozhodl na základě svých šestiletých zkušeností s vedením úklidové firmy a na podnět spousty otázek našich zákazníků shrnout do tohoto článku.

Pokud žijete v bytovém domě, jistě vám pojem "úklid společných prostor" není cizí. V každém bytovém domě je tento pojem již zažitou a neodmyslitelnou součástí života všech obývajících osob těchto domů. Pamatuji si, že jako malé dítě jsem každý třetí týden v měsíci zametal a vytíral schody k výtahu v našem panelovém domě, kde jsme v tu dobu bydleli. Pro mě to byla perfektní příležitost, jak si zasloužit kapesné od mých rodičů, nicméně dnes již tuto povinnost vnímám jako něco, čím bych mohl dávat příležitost já zase někomu jinému zasloužit si "kapesné" respektive výdělek. Záměrně jsem uvedl v předchozí větě slovo zasloužit, pokud máte s nějakou firmou zabývající se úklidy společných prostor zkušenost a nebyli jste úplně spokojeni, tak jistě použití tohoto výrazu chápete velmi dobře.

Na co se tedy zaměřit při výběru firmy? V první řadě se zajímejte o to, jak dlouho v tomto oboru vybíraná firma působí, jaké zaměstnává pracovníky a jaké má ohlasy od stávajících zákazníků. Pozor na nabídky, kde je kladen důraz na nízkou nabízenou cenu za úklidové služby. Většinou se jedná o nabídky firem, které hrají především na kvantitu, nikoli kvalitu.

45Kč/měsíčně za bytovou jednotku? Takovou nabídku obejděte obloukem. Vždy se ptejte, jakým způsobem k takové cenové nabídce firma dospěla a zajímejte se o náklady spojené s úklidem, jsou to přece vaše peníze a vy za ně očekáváte kvalitní službu, jistě znáte tu otřepanou větu "nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci".

Jaká je tedy reálná cena za provádění úklidů společných prostor? Cena je vždy individuální, dle rozsahu poptávaných prací a míry znečištění objektu, tím se také samozřejmě liší spotřeba úklidových prostředků, nutnost dopravy pracovníka na místo a opotřebení úklidových nástrojů. Vše má svou cenu a je s tím potřeba počítat již na začátku. Pokud vám tedy firma nabídne cenu např. 63Kč/měsíčně za bytovou jednotku bez prohlídky objektu jako univerzální sumu za úklidy, je to holý nesmysl.

Efektivita úklidu, aneb co zahrnout do kalkulace. Po šesti letech zkušeností s naceňováním objektů a zajišťováním jejich údržby z hlediska úklidu společných prostor doporučuji nastavit úklidy tak, aby pracovník úklidové služby navštívil váš dům alespoň dvakrát v týdnu v rozestupu maximálně tří dnů, přičemž jedenkrát v daném týdnu uklidí vstupní chodbu do domu a celé přízemí včetně podlahy ve výtahu, při druhé návštěve provede úklid celé chodby. Takto nastavená úklidová služba, včetně umytí oken v četnosti dvakrát ročně se reálně pohybuje okolo 120Kč - 195Kč/měsíčně za jednu bytovou jednotku. 

Pokud máte zájem o úklid společných prostor ve vašem domě, můžete se obrátit přímo na Nás.

 

 

 

 

JP CLEAN SERVIS - úklid a čištění na Firmy.cz


Autor: admin , Přidáno dne 20.01.2017 17:37